Du har bare dagen i dag

Finnes det egentlig noe deiligere følelse enn de øyeblikkene hvor du føler deg genuint lykkelig? 

Jeg tror ikke jeg er alene om å ha vansker med å leve i nuet. Ikke bry seg med fortiden, ikke stresse over hva som skal skje fremover, men rett og slett bare være 100% tilstede akkurat her og nå. For tenk deg om, når alt kommer til alt så er det jo egentlig dette som betyr noe. Du har kun dagen i dag, og i morgen starter du en ny dag med helt blanke ark. En trøst til noen som kanskje har hatt en litt grå tirsdag...


Her er et bilde fra en herlig kveld sammen med gode venner på den gamle arbeidsplassen min og Haugesunds koseligste utested; Irish Viking - en deilig kveld hvor alle bekymringer ble lagt totalt til sides.

Det er fint å ha mål man strekker seg etter, men av og til kan målene bli så altoppslukende, at selve veien til målet blir glemt eller oversett. Tenk så deilig det er å kunne kjenne at en lever - føle smerte, føle glede, føle seg utslitt etter å ha prøvd seg på en tøff utfordring, føle mestring! Er det ikke bedre å kunne føle, enn å ikke kunne føle noe som helst? Mitt svar på det spørsmålet er definitivt ja. 

Selv gleder jeg meg utrolig til å klare utdannelsen min. Jeg drømmer meg ofte bort til hvordan det må føles å kunne stå med vitnemålet i hånda. Tenk deg den mestringsfølelsen, da! Jeg har strevd med oppmøte på skolen helt siden 16års alder, men alltid hatt en ambisjon om å klare høyere studier. Tenk den dagen jeg endelig har klart å fullføre et av mine største mål i livet; å ha mulighet å leve av drømmejobben som profesjonell hjelpearbeider i sosialt arbeid.

Men før det skjer, velger jeg å holde fokuset på å nyte dagen i dag; jeg får den tross alt aldri igjen. 

Hva er din store drøm, og hvordan klarer du å nyte veien mot målet? 


#student #liv #hverdag #blogg #tirsdag #drømmer #inspirasjon #motivasjon #mindfulness #psykisk #helse #optimisme #positivitet #mål #høst #tips #skole #styrke #ptsd #angst #livet #glede #mestring

5 kommentarer

Jeg kjenner meg veldig igjen i det du skriver og er så enig! Vi må sette pris på de små øyeblikkene og leve mer i nuet. Vi har bare ett liv! I forhold til utdanningen din ønsker jeg deg masse lykke til. Selv har jeg akkurat fullført min utdannelse som Barnehagelærer,- og ja! Følelsen er helt fantastisk! Jeg er kry som en hane for å ha klart det, fordi det var absolutt ikke alltid en fryd å være student. Stå på, jeg heier på deg!

Helene: Tusen hjertelig for lykkeønskinger! Og gratulerer så mye til sterke deg som fersk barnehagelærer! <3

Godt skrevet!

Min tanke er også å nyte tiden vi har i nuet, slippe det vi har i hendene og prøve å ta livet med ro for en gangs skyld.

Men det er også viktig for meg å tenke, planlegge og innstille meg på at i morgen må jeg gjøre det, og det og det for å så slappe av på kvelden. Å være disiplinert med seg selv, oppnår man mye med. :)

Godt å høre at du klarer å slappe av!

Ingrid Kristine: ja, viktig med disiplin og rutiner også, helt enig! :)

Skriv en ny kommentar